Van Gaal gaf advies aan stuntcoach: 'Ik twijfelde, maar Louis was overtuigd'

Van Gaal gaf advies aan stuntcoach: 'Ik twijfelde, maar Louis was overtuigd'

07-02-2023 09:59 Laatste update: 10:01
12

Louis van Gaal heeft 'eens in de zoveel tijd' contact met stuntcoach Lee-Roy Echteld. Met tweededivisionist De Treffers knikkerde Echtheld RKC Waalwijk en SC Cambuur al uit de KNVB Beker. Nu wacht een ontmoeting met De Graafschap.

"Bij Fysiomed, de bekende fysiotherapiepraktijk van mijn neef Leo, kwam ik Louis van Gaal tegen", begint Echteld in gesprek met De Telegraaf over de voormalig bondscoach. "Ik heb hem gevraagd of ik mijn voetbalvisie eens tegen hem aan mocht houden. Het is overdreven om te zeggen dat we elkaar veel spreken, maar eens in de zoveel tijd hebben we contact."

Van Gaal overtuigde Echteld afgelopen zomer ook om de stap naar De Treffers te maken. "Ik twijfelde of ik bij een amateurclub niet uit beeld zou raken. Maar Louis was er voor honderd procent van overtuigd dat ik naar De Treffers moest gaan. En dat vond mijn vriend Nol Vet, met wie ik altijd over zulke dingen spar, ook."

Nu moet de blik van Echteld weer op de KNVB Beker. "RKC onderschatte ons, kwam met een B-team en met ons plan hebben we dat afgestraft. Als we met 4-0 hadden gewonnen, was dat ook niet vreemd geweest. Tegen Cambuur hebben we het zwaar gehad, maakten we een snelle goal en hebben we tegen de verhouding in stand kunnen houden."