'PSV voert druk langzaam op en verwacht meer beslissende inbreng Van Nistelrooij'

'PSV voert druk langzaam op en verwacht meer beslissende inbreng Van Nistelrooij'

07-02-2023 09:47
79

PSV verwacht in de komende weken 'meer beslissende inbreng' van trainer Ruud van Nistelrooij. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De clubleiding wil dat de hand van Van Nistelrooij zichtbaar wordt, terwijl er in de komende weken veel punten gepakt moeten worden.

Na een gelijkspel op bezoek bij Feyenoord staat PSV teleurstellend vierde in de Eredivisie. Van Nistelrooij is echter gewoon nog de coach van de Eindhovenaren. De PSV-leiding voert de druk nu alleen wel wat op, zo schrijft het ED. De club wil dat 'het handschrift' van de trainer zichtbaar wordt in het Philips Stadion, terwijl hij ook resultaten moet gaan boeken.

PSV verwacht 'meer beslissende inbreng' van de coach, om een inhaalslag te kunnen maken in het slot van het seizoen. 'Thuis mag er sowieso niks meer misgaan en moet PSV tot de topper tegen Ajax zorgen dat abc’tjes ook echt abc’tjes zijn', schrijft het ED. 'Daar mag geen punt meer verloren gaan. Ook niet tegen het dit seizoen verrassende FC Twente, dat eind deze maand naar Eindhoven komt.'

Gemiddeld pakt PSV nu minder dan twee punten per wedstrijd. Dat maakt de ploeg bijna net zo slecht als in het rampzalige seizoen 2013/14, toen PSV vierde werd met een bescheiden puntenaantal van 59. Het gat met koploper Feyenoord bedraagt nu echter maar vier punten voor de Eindhovenaren.