David (ex-FC Twente): 'Opeens schudde mijn bed en trilde de grond'

David (ex-FC Twente): 'Opeens schudde mijn bed en trilde de grond'

07-02-2023 12:04 Laatste update: 13:18
2

Om kwart over vier 's nachts sprong Chris David, oud-speler van onder meer FC Twente, FC Utrecht en Go Ahead Eagles, zijn bed uit. Oorzaak: een aardbeving die duizenden mensen het leven kostte.

Zijn club Yeni Mersin won zondagavond nog een topper, waardoor David met een gelukzalig gevoel ging slapen. "Ik lag in diepe slaap toen om kwart over vier mijn bed opeens bewoog. Ik dacht eerst dat er iemand naast me stond en zat te duwen aan het bed. Ik keek om me heen, zag niemand, stapte uit bed en toen begon de grond te trillen. Ik hoorde van boven allerlei dingen vallen, deed de deuren open van mijn appartement en zag de buren naar beneden rennen", vertelt hij tegenover Tubantia.

"Ik deed mijn schoenen aan, pakte wat spullen en ben ook naar buiten gerend. Op straat stond inmiddels iedereen die woonde in het gebouw." In zijn stad Mersin vielen door een wonder geen slachtoffers. "Er zijn hier geen slachtoffers gevallen, of gebouwen ingestort. Maar een uurtje verderop is het rampzalig en zijn veel doden."

Sinds de zomer voetbalt David in het getroffen gebied. "Niemand heeft me ooit verteld dat dit een aardbevingsgevoelig gebied is, ik wist echt van niks. Niemand had dit ook verwacht of zien aankomen", besluit hij.