'Op 14 mei wordt Ajax kampioen, ik denk dat ze doorpakken, staat als een huis'

'Op 14 mei wordt Ajax kampioen, ik denk dat ze doorpakken, staat als een huis'

7 februari - 15:42 Laatste update: 15:50
296

Aad de Mos is overtuigd: Ajax wordt dit seizoen kampioen van Nederland. De voormalig trainer constateert dat het de Amsterdammers voor de wind gaat, sinds John Heitinga het stokje van Alfred Schreuder heeft overgenomen.

In Panenka van het Algemeen Dagblad krijgt De Mos de vraag wie zich in mei tot landskampioen kroont. "Met die vraag hoef je bij mij niet meer aan te komen", reageert hij. "Op 14 mei wordt Ajax kampioen. Het gaat me dan niet zozeer om die 1-4 (tegen Excelsior, red.) of 0-5 (tegen SC Cambuur, red.) van de afgelopen weken, maar om de manier van spelen. Dat geeft heel erg veel houvast."

De achterstand van Ajax op koploper Feyenoord bedraagt nog drie punten. "Alles zit er nu in bij Ajax, ze hoeven echt niet meer te gaan verliezen. Ook niet in de laatste speelronde tegen FC Twente. Ik denk echt dat ze nu doorpakken, want het staat als een huis."

Volgens De Mos heeft Heitinga bepaalde spelprincipes teruggebracht in het spel bij Ajax. "Er zijn ook nog twee of drie spelers op de goede plaats gezet en dan kom je gewoon een heel eind. Als je dan ook nog hoog druk zet, word je met dit materiaal gewoon kampioen. Dat is niet zo bijzonder, maar het is wel bijzonder dat ze na al dat puntenverlies nog gewoon meedoen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie