Ronaldinho verrast Barça-aanhang met nieuws over zoon: 'Ja, het gaat gebeuren'

Ronaldinho verrast Barça-aanhang met nieuws over zoon: 'Ja, het gaat gebeuren'

07-02-2023 16:47 Laatste update: 16:56
36

João Mendes de Assis Moreira (17), zoon van de legendarische Ronaldinho, gaat toetreden tot de jeugdopleiding van FC Barcelona. In januari vertrok de Braziliaan naar Catalonië voor een stage.

Ronaldinho maakte het nieuws bekend tijdens het Catalaanse Gran Gala de l'Esport. De 42-jarige voormalig spelmaker beleefde de piek van zijn carrière in Spanje, waar hij tussen 2003 en 2008 speelde. In vijf jaar tijd was hij goed voor 94 doelpunten in 207 wedstrijden. Nu is het zijn zoon die in zijn voetsporen moet gaan treden. João Mendes begint in La Masía, de befaamde jeugdopleiding van Barcelona, en mag vanaf daar vechten voor een plekje bij de hoofdmacht.

Wedden

Meer odds

Ronaldinho junior speelde hiervoor bij het Braziliaanse Cruzeiro, waar hij nog geen plaats in de A-selectie wist te bemachtigen. Ronaldinho senior is blij om weer herenigd te zijn met de club waar hij zijn gloriejaren beleefde. "Ja, dat gaat gebeuren", bevestigt hij. "Barcelona zit altijd in mijn hart. Met de komst van mijn zoon zal Barcelona nog meer in mijn hart zitten."