'Arne Slot lijkt op lijstje te staan van naar manager zoekend Leeds United'

'Arne Slot lijkt op lijstje te staan van naar manager zoekend Leeds United'

07-02-2023 19:20 Laatste update: 19:33
70

De naam van Arne Slot zingt voorzichtig rond bij Leeds United. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. De Premier League-club ontsloeg maandag manager Jesse Marsch.

In de VI-podcast komt de toekomst van Feyenoord en Slot ter sprake. Vaste gast Michel van Egmond oppert Leeds als volgende bestemming voor de 44-jarige oefenmeester van de Rotterdammers. "Hoe kom jij nou weer aan Leeds United?", reageert Krabbendam verrast. "Het zou zeker kunnen. Hij schijnt daar wel op een lijstje te staan en het is natuurlijk een mooie en grote club."

Marsch kreeg zijn congé na de nederlaag tegen Nottingham Forest (1-0). De Amerikaan wist Leeds vorig seizoen nog voor de Premier League te behouden, nadat het effect van Marcelo Bielsa was uitgewerkt op Elland Road. Krabbendam denkt dat Slot bij de club zou passen. "Eerst hadden ze Bielsa en daarna één of andere Amerikaan. Slot in de Premier League, wat gaat er dan gebeuren?"

Raúl
Of Leeds daadwerkelijk aanklopt bij Feyenoord voor Slot, is afwachten. In Engelse media is de naam van de succesvolle Nederlandse coach nog niet gevallen. Vorig jaar lekte wel uit dat hij een clausule in zijn contract heeft in De Kuip. Voor een afgesproken bedrag kan hij in de zomer worden losgeweekt.

In de zoektocht naar een nieuwe manager zou de nummer zeventien van de Premier League bot hebben gevangen bij Raúl, beweert AS. De voormalig Spaanse aanvaller staat sinds 2019 aan het roer bij Real Madrid Castilla. Hij blijft liever bij de Koninklijke in de hoop op een dag Carlo Ancelotti op te volgen.