Borussia Dortmund zat op de tribune bij FC Twente voor Unnerstall

"Borussia Dortmund zat op de tribune bij FC Twente voor Unnerstall"

07-02-2023 19:54
109

FC Twente-steunpilaar Lars Unnerstall mag zich in de belangstelling verheugen van Borussia Dortmund. De Duitse topclub zat onlangs voor de 32-jarige doelman op de tribune in Enschede, meldt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing in De Oosttribune.

Unnerstall blinkt wekelijks uit in de ploeg van trainer Ron Jans. De Duitser kreeg ook pas dertien treffers tegen in de Eredivisie. "Wij gaan bij leven en welzijn niet meer meemaken dat er onder de lat bij FC Twente zo'n goede doelman staat", stelt Van Wissing. "Ik kom vaker superlatieven tekort, die man is zó sensationeel goed. Als een speler één-op-één met hem komt, en je kunt op een gokwebsite nog snel geld inzetten, dan moet je inzetten op een redding van hem."

Dat lijkt dus ook Dortmund opgevallen. "Meevoetballen kan hij niet, maar vorige week zat Borussia Dortmund op de tribune bij FC Twente. Ik kan mij niet voorstellen dat FC Twente hem kan behouden. Misschien moet de club het salarisplafond wel helemaal op de schop gooien", vervolgt Van Wissing. "Geef hem zes à zeven ton per jaar, en hij blijft misschien. Dan weet ik niet of hij gaat. Hij heeft het naar zijn zin en het is zo'n belangrijke speler."

Unnerstall ligt momenteel tot medio 2025 vast bij de Tukkers. Hij kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van PSV. De sluitpost vertelde al eens dat hij graag nog eens in de Premier League zou spelen.