'Premier League-rivalen kennen geen genade en willen degradatie voor Man City'

'Premier League-rivalen kennen geen genade en willen degradatie voor Man City'

07-02-2023 20:12
99

Manchester City hoeft op weinig mededogen te rekenen. Als The Citizens schuldig worden bevonden aan het overtreden van de financiële regels, dan willen de Premier League-rivalen dat zij uit de competitie worden gezet. Dat meldt Sky Sports.

De organisatie van de Premier League maakte maandag bekend dat er de afgelopen vier jaar onderzoek is gedaan naar Manchester City. De regerend kampioen zou in de periode tussen 2009 en 2018 meer dan honderd financiële regels hebben geschonden. Een onafhankelijke commissie gaat zich over de zaak buigen. Een puntenstraf en een boete behoren tot de meest waarschijnlijke straffen. De rivalen vinden dat echter niet genoeg.

De andere clubs willen niet betrokken raken bij het proces, maar zijn duidelijk over een eventuele strafmaat. Mocht City schuldig worden bevonden, dan wordt er wat hen betreft hard opgetreden. De Premier League-rivalen willen dat de titelhouder in dat geval uit de competitie wordt gezet, stelt Sky Sports. Een verplichte degradatie lijkt de zwaarst denkbare straf. De clubs denken daarentegen dat het afnemen van recente titels 'zinloos' is.

Volgens de Britse omroep zijn het vooral de andere clubs van de Big Six - Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur - die aandringen op actie. Manchester City won de Premier League liefst zes keer in de afgelopen elf jaar.