Koeman gaat in op wens Sneijder: 'Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren'

Koeman gaat in op wens Sneijder: 'Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren'

07-02-2023 21:04
100

Wesley Sneijder maakt er geen geheim van dat hij graag een rol zou vertolken in de staf van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal, maar hij ziet het niet zitten om vier jaar lang een trainerscursus te volgen. De bondscoach begrijpt dat, maar heeft ook zijn bedenkingen.

"Ik sprak Wesley bij de loting voor de Nations League. Hij wil de cursus op maat", vertelt Koeman Bij Andy in de auto, de YouTube-serie van Andy van der Meijde. "Daar zit iets in, maar je moet ook andere dingen leren. Wesley staat er best wel open voor. Maar toen wij het er over hadden, zei hij: ik ben dan manager, het gaat alleen om het managen van een man of 25 à 30."

Wedden

Meer odds

Koeman vindt dat te makkelijk, maar vindt wel dat er moet worden meegedacht met de recordinternational. "Ik vind wel dat de KNVB moet kijken: wat kun je doen voor dat soort jongens? Arjen Robben, Robin van Persie...", stelt de keuzeheer. "Maar Van Persie doet gewoon de cursus zoals die is, net als John Heitinga natuurlijk. Die hebben geleidelijk die stappen gezet. Wesley ziet dat iets anders. Daarover moet je in gesprek om te kijken wat het beste voor hem is."

De voormalig spelmaker wil zich 'puur richten op het managen van een groep mensen'. "Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren, maar je moet ook van de andere onderdelen iets meekrijgen. Dan hoeft dat geen vier jaar te duren, daar ben ik het wel mee eens", aldus Koeman. "Ik heb het toen in een jaar tijd gedaan, samen met Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Johan Neeskens. Dat had Guus Hiddink geregeld bij de KNVB. Dat was perfect. Als ik het vier jaar lang had moeten doen, van begin tot einde, had ik het misschien helemaal niet gedaan."