Stuntploeg De Treffers is één helft beter, maar De Graafschap bekert verder

07-02-2023 21:54
24

De Graafschap heeft een einde gemaakt aan het bekersprookje van De Treffers. De Superboeren waren in de achtste finale met 3-0 te sterk voor de amateurs uit Groesbeek.

De Treffers wist eredivisionisten RKC Waalwijk en SC Cambuur al uit te schakelen en bleek ook op De Vijverberg niet onder de indruk van de tegenstander. Hidde Jurjus moest in de openingsfase twee keer ingrijpen op pogingen van Vlijter. Eerst kwam de buitenspeler één-op-één met de keeper van De Graafschap, daarna werd zijn inzet uit een hoekschop met de nodige moeite gestopt.

De Superboeren, die het zonder coach Adrie Poldervaart moesten stellen, konden in de eerste helft geen potten breken, maar meteen na rust keerde het duel zich ten goede van de thuisploeg. Basar Önal werkte een voorzet fraai binnen: 1-0. Het bleek een tik voor De Treffers, die na 57 minuten voor een onmogelijke opgave kwamen te staan. Giovanni Korte rondde af na een steekpass van Joel Valencia.

De Graafschap kwam daarna geen moment meer in de problemen. Charlison Benschop zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord. Daardoor dringt De Graafschap voor het eerst sinds 2009 door tot de kwartfinale van het bekertoernooi.