'Ten Hag en United gaan voor 'world-class striker' van 100 miljoen pond'

'Ten Hag en United gaan voor 'world-class striker' van 100 miljoen pond'

07-02-2023 22:05
94

Erik ten Hag wil komende zomer een 'world-class striker' naar Manchester United halen. Volgens The Telegraph prijken Harry Kane en Victor Osimhen bovenaan het verlanglijstje van de Premier League-grootmacht.

De Britse krant weet dat Ten Hag een grote stem krijgt in de uiteindelijke keuze tussen de topschutter van Tottenham Hotspur en de topscorer van Napoli. De Nederlandse manager trok in januari al Wout Weghorst op huurbasis aan vanwege de blessureproblemen van Anthony Martial. De Oranje-international geldt echter als tijdelijke oplossing op Old Trafford. Komende zomer wil United een topspits aantrekken.

'Ten Hag staat voor een dilemma van honderd miljoen pond (112 miljoen euro, red.). Hij bekijkt of er voor Kane of Osimhen wordt gegaan', schrijft The Telegraph. 'Verschillende mensen binnen de club hebben aangegeven dat Osimhen beter past in het profiel dat Ten Hag verlangt, als spits met veel snelheid en kracht en als iemand die voorop gaat in het drukzetten.'

Ten Hag zou al sinds afgelopen zomer veel beelden bekijken van de 24-jarige Nigeriaan, voor wie Napoli in 2020 75 miljoen euro betaalde. Dit seizoen scoorde hij zestien keer in zeventien Serie A-optredens. Osimhen kende al wel de nodige fysieke tegenslagen, maar de ex-coach van Ajax zou onder de indruk zijn van de progressie die hij boekt. Tegelijkertijd zijn er nog enkele vraagtekens bij bepaalde aspecten van zijn spel.

Kane is wat dat betreft de veiligere keuze. 'Een speler met unieke kwaliteiten, die zowel kansen creëert als scoort, een speler die de Premier League door en door kent en iemand met een sterk karakter, die weet hoe het is om te presteren onder de hoogste druk', vat The Telegraph samen. Kane scoorde ook alweer zeventien keer in 22 Premier League-duels. Bovendien loopt hij medio 2024 uit zijn contract.

Desondanks wacht United voor zowel Kane als Osimhen pittige onderhandelingen. Beide spitsen lijken ruim meer dan honderd miljoen euro te moeten kosten.