Van Hooijdonk doet oude liefde NAC en vader Pierre pijn: Heerenveen door

Van Hooijdonk doet oude liefde NAC en vader Pierre pijn: Heerenveen door

07-02-2023 22:53
40

Sydney van Hooijdonk heeft oude liefde NAC Breda dinsdag de das omgedaan in de achtste finale van de KNVB Beker. Met twee doelpunten loodste hij sc Heerenveen naar de volgende ronde: 1-2.

Bij Heerenveen hebben zowel trainer Kees van Wonderen als Sydney van Hooijdonk een verleden bij NAC. Bovendien was het voor de in Breda geboren spits een familietwist met vader Pierre van Hooijdonk, lid van de raad van commissarissen in het Rat Verlegh Stadion. Die laatste had als eerst reden tot lachen. Na weinig overtuigend verdedigen van de Friezen tikte Tom Boere na een kwartier van dichtbij binnen: 1-0.

Wedden

Meer odds

'Sydney, Sydney, je vader wint vandaag!', klonk al snel van de tribunes, maar dat bleek te voorbarig. Uitgerekend de spits van Heerenveen maakte op slag van rust gelijk door van dichtbij af te ronden. Hij vierde zijn doelpunt ingetogen, maar zijn blik zocht wel even die van zijn vader. Voor Sydney van Hooijdonk werd de avond kort na rust nóg mooier. Op aangeven van Milan van Ewijk tekende hij voor de 1-2. 

Heerenveen speelde desondanks een moeizame wedstrijd, maar NAC wist eigenlijk niet meer gevaarlijk te worden. Elías Már Ómarsson schoot nog in de handen van Xavier Mous, maar veel meer gevaar was er niet voor het Friese doel. De ploeg van Van Wonderen plaatst zich zodoende voor de kwartfinale.