Lof voor Jans, die aflopend contract heeft bij Twente: Ajax, waarom niet?

Lof voor Jans, die aflopend contract heeft bij Twente: "Ajax, waarom niet?"

7 februari - 23:13
95

Jan Streuer heeft niets dan lof voor Ron Jans. De FC Twente-directeur wil graag door met de 64-jarige trainer, die net als hemzelf een aflopend contract heeft in Enschede. Hij denkt echter dat Jans ook niet zou misstaan bij een topclub als Ajax.

Twente maakte al kenbaar dat het wil verlengen met Streuer, die op zijn beurt Jans binnenboord wil houden. "Als ik blijf, blijft de trainer ook", zegt de td tegen Voetbal International. "Of hijzelf moet een ander plan hebben."

"Dit is een man met zoveel ervaring, op verschillende niveaus", vervolgt Streuer zijn lofzang. "Hij heeft het acht jaar goed gedaan bij FC Groningen, heeft de beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen met PEC Zwolle. Bij een topclub zou hij ook succesvol kunnen zijn. Ajax, waarom niet? Ron geeft veel vrijheid, dat geeft spelers ook vertrouwen. Ze durven een actie te maken. En als je de discipline in ons elftal ziet, dat is geweldig. Alle spelers weten precies wat ze moeten doen. In het verdedigen, in het aanvallen. Daarop wordt goed getraind."

De ploeg van Jans staat momenteel vijfde in de Eredivisie. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt zes punten. "Met de meest aanvallende vleugelverdedigers hebben wij de minste goals tegen. En we spelen niet met vijf, maar met vier man achterin. Het staat ontzettend goed, het positiespel is goed, het enige wat ontbreekt is dat we makkelijk die ballen erin trappen", stelt Streuer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie