Ten Hag wil niets weten van kritiek op Weghorst: 'Hij was vaak dichtbij'

Ten Hag wil niets weten van kritiek op Weghorst: 'Hij was vaak dichtbij'

08-02-2023 07:03 Laatste update: 07:08
33

Erik ten Hag wil Wout Weghorst alle tijd gunnen om zijn impact te kunnen maken bij Manchester United. De boomlange spits scoorde tot nog toe één keer sinds zijn overstap naar Engeland, maar zijn trainer blijft vierkant achter hem staan.

De kritiek op Weghorst begint langzaam aan te wakkeren, maar Ten Hag doet daar op geen enkele manier aan mee. "Hij gaat nog wel meer scoren, maar ondertussen doet hij ook andere dingen heel goed", vertelt Ten Hag op een persconferentie voor aanvang van het duel met Leeds United. "Het gaat niet om het scoren van een individu, het team moet goals maken en winnen. Hij doet het op dit moment heel erg goed in verschillende facetten van ons voetbal."

Wedden

Meer odds

Volgens Ten Hag moeten we het mindere aantal doelpunten ook zoeken bij zijn medespelers. De manager denkt dat die ook nog wat aan Weghorst moeten wennen. "We moeten als team ook beter anticiperen op zijn bewegingen. Die zijn goed, want je ziet dat Weghorst vaak wel dichtbij een goal is. Hij heeft veel goede acties en draagt een hoop bij aan onze resultaten."

Woensdagavond is de volgende tegenstander van Manchester United dus Leeds United. De laagvlieger ontsloeg eerder deze week hun trainer Jesse March en volgens verschillende Engelse media wordt Arne Slot nu genoemd als één van de mogelijke opvolgers van de Amerikaan.