'Toen bal rolde in het AZ-stadion, was ik de aardbeving in Turkije even vergeten'

'Toen bal rolde in het AZ-stadion, was ik de aardbeving in Turkije even vergeten'

08-02-2023 07:28
12

Can Bozdogan kon niet helemaal gelukkig zijn na de overwinning van FC Utrecht op AZ dinsdagavond. De middenvelder bereikte met zijn club de volgende ronde in de beker, maar zijn zorgen gingen na de wedstrijd weer uit naar zijn familie in Adana die getroffen werden door de aardbeving.

"Ik weet nog steeds niet hoe het met hen is en of ze veilig zijn", vertelt Bozdogan geëmotioneerd aan De Telegraaf. "Ik heb heel veel familie wonen in Adana, een gebied dat zo zwaar getroffen is door de aardbeving. Het was onmogelijk om met ze in contact te komen. Die onzekerheid vrat aan mij. Het is echt verschrikkelijk wat daar gebeurd is." Bozdogan viel op tegen AZ door onder meer zijn inzicht en passes die hij vanaf het middenveld verstuurde.

Voor Bozdogan was het een raadsel of hij zich wel kon focussen op de wedstrijd. Hij wilde dolgraag alle problemen even naast zich wegleggen en gelukkig is hem dat ook gelukt. "Toen de bal eenmaal rolde heb ik het gelukkig van me af kunnen zetten. Voor aanvang van de wedstrijd vroeg ik me af of dat wel ging lukken, maar gelukkig heb ik me volledig op de wedstrijd kunnen focussen." Het is onduidelijk of Bozdogan inmiddels wel contact heeft gekregen met zijn familie in het zwaar getroffen Turkije.