Situatie Gakpo en Liverpool blijft bij Koeman niet onopgemerkt: 'Dat is moeilijk'

Situatie Gakpo en Liverpool blijft bij Koeman niet onopgemerkt: 'Dat is moeilijk'

08-02-2023 08:10
91

Ronald Koeman vindt het lastig om te zien dat Cody Gakpo nog niet zijn draai heeft kunnen vinden bij het minder presterende Liverpool. De bondscoach legt bij Andy in de Auto uit dat speeltijd belangrijk is en noemt daarbij ook de situatie van Ryan Gravenberch in München.

"In Engeland is het natuurlijk een hoger niveau dan in Nederland, maar je hebt ook jongens als Gravenberch die naar het buitenland gaan en dan niet spelen. Dan is dat wel moeilijk", vertelt de trainer over de jonge talenten in Nederland. Koeman is sinds begin 2023 weer bondscoach van het Oranje en volgt daarom veel Nederlandse spelers op de voet. 

Wedden

Meer odds

Koeman ziet dat ook Gakpo heeft nog niet zijn draai kunnen vinden bij zijn nieuwe club. "Liverpool is natuurlijk ook een stuk minder dan de jaren hiervoor. Dat zie je natuurlijk wel terug. Hij is niet in een elftal gekomen dat heel erg goed draait, dus dan wordt het voor hem ook moeilijker. Als je dan niet scoort of niet belangrijk bent, dan is dat heel lastig en zeker voor een jonge speler."

Gakpo is nog niet tot een assist of goal gekomen in het shirt van Liverpool, ondanks zijn vaste basisplek sinds zijn transfer. De club staat op dit moment tiende in de Premier League, de slechtste klassering van de ploeg deze eeuw.