'Ajax-target Ward kan door clausule niet snel aan de slag en kiest een sabbatical'

'Ajax-target Ward kan door clausule niet snel aan de slag en kiest een sabbatical'

8 februari - 11:01
105

De kans dat Julian Ward op korte termijn de nieuwe technisch directeur van Ajax wordt is erg klein. Volgens Engelse media heeft de beoogde beleidsbepaler een allesbepalende clausule in zijn contract met Liverpool.

De Telegraaf wist dinsdag te melden dat Ward de beoogde opvolger was van Marc Overmars in Amsterdam. De Engelsman zou voor 1 juli moeten beginnen, maar de kans dat dat ook echt gaat gebeuren lijkt een pak kleiner geworden. Volgens The Liverpool Echo heeft Ward namelijk een clausule in zijn contract, waardoor hij tot een jaar na zijn vertrek bij Liverpool nergens anders aan de slag mag. Een snelle overstap naar Amsterdam zou hierdoor in rook opgaan.

Naast de clausule omtrent een jaar niet ergens anders aan de slag mogen, zou Ward ook een sabbatical willen nemen. Binnen Engeland mag hij volgens de Telegraaf door een concurrentiebeding sowieso twee jaar niet in een vergelijkbare functie aan de slag. Ondanks dat Ward zelf klaar is voor een nieuwe uitdaging, lijkt zijn contractuele situatie een nieuwe job dus in de weg te staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie