'City neemt topadvocaat in handen in 'duurste sportrechterlijke veldslag ooit''

'City neemt topadvocaat in handen in 'duurste sportrechterlijke veldslag ooit''

08-02-2023 11:31
51

Manchester City gaat in zee met topadvocaat Lord Pannick KC. De advocaat, die in het verleden onder meer voormalig premier van Engeland, Boris Johnson, bijstond, moet The Citizens verdedigen tegen de diverse aanklachten die zijn ingediend.

De Premier League heeft City beschuldigd van het overtreden van financiële regels. In totaal is de club gedurende de periode 2009-2018 betrapt op meer dan honderd overtredingen. Voor een onafhankelijke commissie moet City zich verdedigen. De nummer twee van de Premier League moet vrezen voor een puntenstraf of zelfs verplichte degradatie.

City heeft vertrouwen in een goede afloop en sprak in een statement van 'onweerlegbaar bewijsmateriaal'. Pannick moet de overwinning voor de Engelse grootmacht binnenslepen, melden diverse media. In Engeland wordt gesproken van 'een van de grootste en duurste sportrechterlijke veldslagen in de geschiedenis'.

Pannick verlangt naar verluidt omgerekend tot 11.000 euro per uur voor zijn klussen. Als de advocaat fulltime in dienst komt bij City, strijkt hij 450.000 euro per week op. Kevin De Bruyne, de best betaalde speler bij City, verdient evenveel.