Gehavend United speelt tegen Leeds: Ten Hag vestigt hoop op winters noodverband

Gehavend United speelt tegen Leeds: Ten Hag vestigt hoop op winters noodverband

08-02-2023 14:00 Laatste update: 18:32

ADVERTORIAL – Woensdagavond neemt Manchester United het op tegen Leeds United in een duel dat nog moet worden ingehaald door het overlijden van Queen Elizabeth II. Dat zal Erik ten Hag wel moeten gaan doen zonder een flink aantal afwezigen, waardoor aanwinst Marcel Sabitzer naar verwachting zijn eerste basisplaats krijgt. Unibet heeft een mooie odd voor een doelpunt van de Oostenrijker voor je klaargezet.

Zeer dunne spoeling bij Manchester United

Voorafgaand aan de tweede seizoenshelft zat United al niet zo hoog in de aantallen, maar momenteel heeft dat wel zijn hoogtepunt bereikt. In de aanval kan Ten Hag niet beschikken over Anthony Martial en Antony en op het middenveld zijn de personele problemen nog wat groter. Zowel Christian Eriksen als Scott McTominay waren al langere tijd absent wegens een blessure, maar ook Casemiro moet het duel laten schieten na zijn oliedomme rode kaart die hij tegen Crystal Palace pakte afgelopen weekend. Door de stupide actie staat de Braziliaan in totaal zelfs drie Premier League-wedstrijden langs de kant.

Bijna noodgedwongen een beroep op 'doelpuntenmaker' Marcel Sabitzer

De één zijn dood, is de ander zijn brood; dat zal Marcel Sabitzer denken. De Oostenrijker wordt voor minimaal een half jaar gehuurd van Bayern München en viel afgelopen weekend al in tegen Crystal Palace. Gezien de erg dunne spoeling wordt de middenvelder in de United-basis verwacht tegen Leeds. Volgens verschillende Engelse media zou dat zomaar in een wat meer aanvallende rol op het middenveld kunnen zijn en pakt Bruno Fernandes als gevolg daarvan de taak van spelverdeler op zich, met Fred als stofzuiger ernaast.  

Een rol voor Sabitzer op 'tien' lijkt toch wel een beetje uit de lucht te komen vallen, maar gezien zijn verleden is dat helemaal nog niet zo’n gek idee. De Oostenrijker stond in zijn tijd bij RB Leipzig bekend als een veel scorende middenvelder. In Leipzig wist Sabitzer in totaal 52 keer tot scoren te komen in 232 wedstrijden, waarmee hem een moyenne van bijna één op vier heeft bezorgd.

De odd

Gezien de aanvallende kwaliteiten van Sabitzers Manchester United en de 34 doelpunten die Leeds United dit seizoen al tegen kreeg in de Premier League, is het niet gek om te denken dat de Oostenrijker woensdagavond wel eens zijn eerste doelpunt kan gaan maken. Op Unibet staat een odd van 6.50 voor een doelpunt van Sabitzer.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.