'Weergaloze' Rice boven Casemiro geplaatst: 'Een van de beste in wat hij doet'

'Weergaloze' Rice boven Casemiro geplaatst: 'Een van de beste in wat hij doet'

8 februari - 12:59
28

West Ham United-middenvelder Declan Rice is de beste verdedigende middenvelder in de Premier League, stelt Kieran Trippier, ploeggenoot bij de Engelse nationale ploeg. De vleugelverdediger van Newcastle United schaart Rice hoger dan Manchester United-controleur Casemiro en Arsenal-middenvelder Thomas Partey. 

Trippier was te gast bij Vibe With Five van Rio Ferdinand. De United-icoon vroeg Trippier naar zijn opinie over de verdedigende middenvelders in de Premier League. ''Declan is echt ongelooflijk. Zijn intelligentie, de manier waarop hij het tempo bepaalt en hoe hij de bal naar voren brengt. Hij is waarschijnlijk een van de beste spelers ter wereld in wat hij doet."

Over Partey en Casemiro was de rechtsback ook te spreken. ''Ik heb tegen Casemiro gespeeld, maar ik speelde ook met Thomas (Partey, bij Atlético Madrid, red.). Het zijn beide geweldige spelers." Toch is Rice de beste van de drie, vindt Trippier. "Begrijp me niet verkeerd, Casemiro is ook een speler van wereldklasse, maar op dit moment is Declan echt weergaloos."