Engelse zevendeklasser ontslaat spits na hattrick: 'Dit was een brug te ver'

Engelse zevendeklasser ontslaat spits na hattrick: 'Dit was een brug te ver'

08-02-2023 15:20 Laatste update: 15:26
35

De Schotse spits David Goodwillie werd in de afgelopen transferperiode gecontracteerd, maakte meteen een hattrick, maar heeft zijn club Radcliffe FC nu alweer verlaten. De aanvaller werd in 2017 schuldig bevonden aan verkrachting en daardoor zorgde zijn komst voor veel negatieve reacties.

Radcliffe legde Goodwillie vast, maar deed dat bewust zonder toeters en bellen. Pas toen het wedstrijdformulier bekend werd gemaakt voor de wedstrijd tegen Belper Town op dinsdagavond, wisten de fans dat Goodwillie aangetrokken was. Hij maakte in deze wedstrijd een hattrick, maar het was tevergeefs. De club heeft zijn contract ontbonden na alle commotie die het losmaakte.

De club heeft zelf al een statement gegeven over de situatie. 'Als club geven wij altijd tweede kansen, dus ook bij Goodwillie. Onze focus was misplaatst en als een snel groeiende club realiseren wij dat de impact van onze beslissingen groot is. Dit was een brug te ver.'

Het aantrekken van de spits leidde onder meer tot kwade reacties bij hun achterban. Het resulteerde zelfs in het vertrek van Tyler Rattray, aanvoerder van het vrouwenelftal.

De spits speelde in het verleden bij onder andere Blackburn Rovers en Dundee United. De laatste jaren heeft gespendeerd bij Clyde FC en Raith Rovers.