KNVB komt met voorstel voor sportwereld: ''Sporten is namelijk voor iedereen''

KNVB komt met voorstel voor sportwereld: ''Sporten is namelijk voor iedereen''

08-02-2023 16:40
34

De KNVB pleit voor een zogenaamd sportbudget in de voetbalwereld. De betaalbaarheid van sporten is niet meer vanzelfsprekend in de laatste jaren. De bond wil nu dat dit besproken wordt in de Tweede Kamer.

De KNVB hoopt dat deze kwestie woensdag besproken kan worden in de Tweede Kamer. Dan is het commissiedebat armoede- en schuldbeleid. Jan Dirk van der Zee is sinds 2015 directeur amateurvoetbal bij de KNVB. Hij is ervan overtuigd dat een aanpak vanuit de politiek nodig is: ''Juist nu het leven duurder wordt is het belangrijk om hier een langetermijnvisie op te ontwikkelen. Via het sportbudget vormen we een brug die bijdraagt om de kloof te dichten. Sporten is namelijk voor iedereen, dat moeten we zien te behouden’", aldus Van der Zee tegenover De Telegraaf.

De bond geeft tegenover De Telegraaf aan dat kinderen die tot hun achttiende sporten op latere leeftijd ook meer bewegen en dit dus zorgkosten kan besparen. Eén op de elf kinderen kan niet voetballen vanwege geldzorgen op dit moment, geeft de KNVB aan. Deze reden op zich is voor de directeur amateurvoetbal een aanleiding tot het idee van een sportbudget. Dit is niet de eerste keer dat Van der Zee het kabinet aanspoort tot een andere aanpak op sportgebied, zodat de zorg een handje geholpen wordt. In 2021 gaf hij al meerdere keren aan dat een 'on-Nederlandse investering' binnen de sport nodig was om de gezondheidscrisis op te lossen.

No Poll