Koeman denkt met glimlach terug aan samenwerken met Messi: 'Geweldig, geweldig'

Koeman denkt met glimlach terug aan samenwerken met Messi: 'Geweldig, geweldig'

08-02-2023 20:43 Laatste update: 20:46
13

Ronald Koeman heeft het Bij Andy in de Auto gehad over zijn tijd bij FC Barcelona. De bondscoach van Oranje maakte Lionel Messi van dichtbij mee en heeft ontzettend veel bewondering voor de Argentijn.

"Geweldig, geweldig", begint Koeman terugblikkend op de periode waarin hij samenwerkte met Messi. "Hij is de grootste van de wereld dus als hij ergens heen moet, dan moet daar wel beveiliging bij zijn", zegt hij over de beroemdheid. "Hij is de beste van de wereld en ik gun het hem dat hij het WK heeft gewonnen."

"Het was een drama toen hij wegging. Je levert meteen 35 goals in en 20 assists. Antoine Griezmann ging ook nog weg, we hielden bijna geen aanvallers over." FC Barcelona haalde Memphis Depay en Luuk de Jong. "Maar Messi was zo goed. En hij was zo'n ontzettende liefhebber. Hij is een heel rustige jongen."

Koeman zag ook iets opvallends bij Messi. "Toen Pedri González kwam, en wij na een week of twee in de gaten hadden dat hij een hele goede speler ging worden... Dat zag Messi ook direct. Hij gaf Pedri de bal, maar met andere spelers hij soms zo iets van: als ik die bal aan jou geef, dan zijn we 'm kwijt. Dan sloeg hij die speler over", zegt Koeman. "Ik heb geweldig met hem gewerkt. Hij had respect voor mij en ik voor hem."