Ten Hag geeft talent de kans bij Man United: 'Hij heeft zo veel impact'

Ten Hag geeft talent de kans bij Man United: 'Hij heeft zo veel impact'

08-02-2023 20:55
7

Erik ten Hag heeft vertrouwen in Marcel Sabitzer en Alejandro Garnacho. De twee krijgen tegen Leeds United de kans in de basis. Dat is noodgedwongen, want Casemiro en Antony zijn afwezig.

United speelt woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen Leeds, maar The Red Devils moeten veel spelers missen. Zo ook Antony en Casemiro: eerstgenoemde is geblesseerd, terwijl de controleur een schorsing uitzit. Ten Hag kiest daardoor voor Sabitzer en Garnacho in de basis. Eerst vertelt hij over de Oostenrijkse aanwinst. "Hij is ervaren, begrijpt voetbal en begrijpt de manier waarop we willen spelen", vertelt Ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd tegen de clubkanalen

"Laten we hem de kans geven, ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat we vandaag (woensdag, red.) een goed middenveld en een goed team op de been gaan brengen", vervolgt Ten Hag, die vervolgens over Garnacho vertelt. "Voor hem is dit ook een kans. Ik ben erg blij met zijn invalbeurten."

"Ik denk dat we het op dat vlak best goed doen dit seizoen: veel spelers komen vanaf de bank in de basis. Ik denk dat we het dit seizoen best goed doen. Veel spelers komen van de bank en Garnacho is daar waarschijnlijk het beste voorbeeld van. Hij heeft zo veel impact, maar hij wil ook starten. Hij wil elke minuut spelen."