Van Nistelrooij tegen Kraay: 'Hij is stevig gebouwd, maar helemaal afgetraind'

Van Nistelrooij tegen Kraay: 'Hij is stevig gebouwd, maar helemaal afgetraind'

8 februari - 21:22 Laatste update: 23:23
53

Ruud van Nistelrooij baalt ervan dat PSV na rust niet scherp was in het bekerduel met FC Emmen. Het kostte de Eindhovenaren een tegengoal, maar uiteindelijk werd er wel met 3-1 gewonnen. Van Nistelrooij vertelt ook over Jarrad Branthwaite en Ismael Saibari.

"De eerste helft heb je volledig onder controle", begint Van Nistelrooij na de bekerzege bij ESPN. PSV gaat nu naar de kwartfinale. "Emmen kwam toen één keer over de middenlijn, verder niks. Maar we komen dramatisch uit de kleedkamer en dan maakt Diemers een wereldgoal. We leden veel balverlies en veel jongens stonden uit positie. Het werd te makkelijk opgepakt, maar na de 2-1 was de scherpte er wel weer. Het is wel zonde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Brantwaite werd met twee goals de grote man bij PSV. Van Nistelrooij benadrukt dat hij de huurling wil behouden. "Hij moet zeker blijven, dat willen we ook graag. Het is een groot talent. Die jongen is twintig, maar er zit gewoon heel veel potentie in. Hij is goed aan de bal en kan zowel links als rechts in het centrum spelen. Hij heeft ook prachtige lengte en snelheid voor een centrale verdediger, dus hij is heel compleet. Hij maakt goede stappen omdat hij alles speelt nu."

Verslaggever Hans Kraay junior begint ook nog over Saibari. De middenvelder annex aanvaller viel in tegen Emmen, maar maakte geen fitte indruk op Kraay. "Hij is wel top afgetraind, honderd procent", countert Van Nistelrooij. "Hij is gewoon stevig gebouwd, maar hij heeft een vetpercentage van acht procent. Hij is helemaal afgetraind. Ik ben daar heel scherp op: jongens die niet fit zijn, die doen niet eens mee. Die jongen is zo topfit, dat mag je echt van me aannemen."

Plaats een reactie