Met pijn en moeite: Real Madrid mag gaan aantreden in prestigieuze finale

08-02-2023 21:58 Laatste update: 22:06
26

Real Madrid gaat aantreden in de finale van het WK voor Clubteams. De gehavende Madrilenen wonnen in Marokko met 1-4 van het Egyptische Al-Ahly, dat genoeg kansen kreeg om een knap resultaat te boeken.

Real Madrid begon in één van zijn sterkst mogelijke opstellingen aan de wedstrijd tegen Al-Ahly. Toch was de ploeg wegens veel blessures gehavend. Onder meer Karim Benzema was niet van de partij, maar desondanks was Real dominant in de halve finale van het WK voor Clubs. Dat zorgde er echter niet voor dat de ploeg uit Egypte kansloos was. Integendeel: het kreeg zelfs een aantal goede mogelijkheden.

Desondanks kwam Real Madrid op slag van rust op 0-1. Vinícius Júnior was de doelpuntenmaker. Toen de tweede helft nog maar net onderweg was, ging Real Madrid vrolijk verder met scoren. Rodrygo miste een kans, maar Federico Valverde was scherp en benutte de rebound: 0-2. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Koninklijke, tot het na 65 minuten een penalty tegen kreeg. Verdediger Ali Maâloul bleef rustig vanaf elf meter, waardoor Al-Ahly weer terug in de wedstrijd was.

Daarna ging de underdog op zoek naar de gelijkmaker. Real had nog steeds meer de bal, maar Al-Ahly kreeg een aantal goede mogelijkheden. Aan de andere kant dachten de Spanjaarden een penalty te krijgen, maar de VAR stak daar een stokje voor. Daarna maakten Rodrygo Sergio Arribas nog de 1-3 en 1-4, waardoor de winnaar van de Champions League overeind bleef in het Stade Moulay Abdallah. Real Madrid gaat daardoor naar de finale van het WK voor Clubteams. Het dappere Al-Ahly moet naar huis.