Enorm vechtlustig Marseille kegelt aartsrivaal PSG uit Franse beker

08-02-2023 23:18
26

Paris Saint-Germain heeft de strijd om de Franse beker vroegtijdig moeten verlaten. In eigen huis werd het overklast door aartsrivaal Olympique Marseille. De genadeklap van Ruslan Malinovskyi kwam het niet meer te boven.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat Marseille met een geweldige strijdlust begon aan het duel. PSG-doelman Gianluigi Donnarumma was na zeven minuten belangrijk om PSG op de been te houden. In de 31ste minuut probeerde hij hetzelfde te doen bij een penalty, maar faalde hij. Routinier Alexis Sánchez schoot de 0-1 vanaf de stip binnen.

Niet veel later kwam PSG dichtbij de gelijkmaker via Neymar. Zijn inzet belandde echter op de paal, waardoor de uitploeg goed weg kwam. Toch bleef PSG doorzetten en vond het de gelijkmaker op slag van rust via Sergio Ramos, die bekeken binnenknikte. In de tweede helft dacht Sánchez zijn tweede te maken, maar via de rebound werd het Malinovskyi die binnenschoot: 1-2. PSG kon weer opnieuw beginnen. De Parijzenaren hadden de bal, maar wisten zich niet door de goed georganiseerde defensie van Marseille te manoeuvreren.

Toen de tijd begon te dringen, lukte PSG dat wél. Lionel Messi en Neymar kwamen dichtbij, maar de bevrijdende 2-2 bleef uit. In extremis werd er nog een tweede treffer van Ramos geannuleerd. Dat betekent dat PSG vroegtijdig uit het Franse bekertoernooi ligt. Marseille stoomt door naar de laatste zestien.