Branderhorst gaat geschiedenisboeken in: 'Als De Kuip erachter gaat staan...'

09-02-2023 09:14 Laatste update: 09:16
79

Mattijs Branderhorst heeft een reddingenrecord gevestigd. De NEC-doelman was tegen Feyenoord in absolute topvorm, maar trok na 120 minuten voetbal plus een penaltyserie wel aan het kortste eind.

Feyenoord en NEC maakten er in De Kuip een spektakelstuk van. Na 120 minuten spelen stond er 4-4 op het scorebord. "Het was een topwedstrijd, een heerlijke wedstrijd. Hier zat alles in", begint Branderhorst, die in de beker in plaats van Jasper Cillessen speelt, bij ESPN. "Ik zit er zelf ook lekker in. Deze kunnen wij niet verliezen, dacht ik."

Dat gebeurde wel. Branderhorst gaat wel de geschiedenisboeken in: hij maakte tegen Feyenoord 23 reddingen. Sinds databureau Opta deze statistieken bijhoudt, is er op de Nederlandse velden geen keeper die boven de veertien uitkomt. "Zo...", staat de goalie perplex. "Maar het is wel 120 minuten, haha. Het is aardig wat, zo..." Branderhorst beseft dat NEC het maximale eruit heeft gehaald. "Je staat 0-2 voor... Maar dan komt die rode kaart (Philippe Sandler, red.). Als De Kuip er dan achter gaat staan is het lastig. We kunnen trots zijn op wat we hebben neergezet."

"Ik had wel zin in die penaltyserie, dat was de kers op de taart geweest. Ik zat er ook lekker in. Helaas mocht het niet zo zijn."