Man van 85 miljoen weer terug op het veld: 'Hij maakt zo'n groot verschil'

Man van 85 miljoen weer terug op het veld: 'Hij maakt zo'n groot verschil'

09-02-2023 15:43 Laatste update: 15:57
19

Woensdagavond maakte Jadon Sancho zijn langverwachte rentree in de Premier League en dit deed hij met een belangrijke gelijkmaker. De buitenspeler scoorde de 2-2 voor Manchester United tegen Leeds United en liet zich weer gelden. Het was zijn eerste Premier League-wedstrijd sinds 22 oktober 2022.

De 22-jarige vleugelaanvaller verdween van sociale media en bij het eerste team. Dit deed hij om zich te focussen op zijn mentale gezondheid en te werken aan zichzelf. Zo werd Sancho in de tussentijd ook gespot in Nederland, waar hij trainde met een personal coach. Of het harde werk zich uitbetaald, moet nog blijken, maar de voortekenen zijn er. Trainer Erik ten Hag is positief. "Het gaat nu de goede kant op voor Sancho. Wij hebben nu een team dat wedstrijden kan dicteren en daarin komt hij tot zijn recht. Hij kan goed in de kleine ruimtes spelen. Hij maakt zo'n groot verschil", zegt hij op de persconferentie.

Sancho kon zijn draai tot nu toe nog niet echt vinden sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund. De frivole buitenspeler heeft te maken met veel concurrentie bij United. Zijn vormverlies zorgde er onder andere voor dat hij de Engelse selectie misliep voor het WK van afgelopen winter. Na een lange tijd toekijken, krijgt Sancho eindelijk weer de kans van Ten Hag. Zie hier de goal van de Engelsman: