Kind van de club ineens reservespeler bij FC Barcelona: 'Beslissing van trainer'

Kind van de club ineens reservespeler bij FC Barcelona: 'Beslissing van trainer'

10-02-2023 08:06
49

Jarenlang behoorde Jordi Alba tot het meubilair van FC Barcelona, maar de 33-jarige linksback speelt dit seizoen vooral een bijrol. Alba erkent dat hij meer wil spelen, maar is niet van plan te muiten.

Alba is bezig aan zijn elfde seizoen in dienst van Barcelona. De jaren hiervoor was hij basisspeler, maar nu niet meer. "Ik denk dat ik op een goed niveau zit. Het klopt dat ik niet alles speel, maar ik doe mijn best als ik wel speel. En als ik niet speel, probeer ik mijn teamgenoten vanaf de bank te helpen", vertelt Alba aan MARCA

Wedden

Meer odds

"Het is nieuw voor mij, want hiervoor heb ik het geluk gehad veel te spelen. Dit jaar niet zoveel, maar ik krijg mijn minuten en ben blij met deze rol. Het is belangrijk om mijn teamgenoten te helpen en ze te adviseren. Dat is positief voor mij en motiveert me", aldus de linksback.

Een uitleg volgde niet voor Alba. "Het is de beslissing van de trainer. Ik richt me op de training en me zo goed mogelijk focussen op mezelf. Dan is het aan de trainer. In het begin was het moeilijk, meer op dit moment ben ik mentaal sterk en erg gemotiveerd."