'Enorme boete dreigt voor Neuer: Bayern kan meer dan 1 miljoen gaan verhalen'

'Enorme boete dreigt voor Neuer: Bayern kan meer dan 1 miljoen gaan verhalen'

10-02-2023 10:38
53

Manuel Neuer moet vrezen voor een serieuze geldboete bij Bayern München, weet BILD. De goalie gaf recent een vernietigend interview over het vertrek van keeperstrainer en vriend Toni Tapalovic. Bayern zou hem daardoor een boete van maximaal 1,6 miljoen euro kunnen opleggen.

"Voor mij was het een klap, terwijl ik al op de grond lag. Ik had het gevoel dat mijn hart eruit was getrokken. Het was het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt", zei Neuer onder meer over Tapalovic. De Bayern-leiding sprak zich al openlijk uit tegen de woorden van de routinier. Neuer moet nu echter nog vrezen voor een flinke geldboete, door een vast onderdeel in zijn contract.

Bayern kan het interview van Neuer laten vallen onder de categorie van 'opzettelijke' of 'nalatige' overtredingen, die in het contract staan beschreven. Bayern zou daardoor maximaal 1,6 miljoen van het maandsalaris van Neuer in kunnen houden. Dat zou een percentage van tussen de vijf en tien procent van zijn jaarsalaris zijn, aangezien Neuer grofweg twintig miljoen opstrijkt.

De Bayern-top lijkt dus zelf in de hand te hebben hoe zwaar ze Neuer willen bestraffen. De goalie, die de rest van het seizoen mist door een blessure, voerde recent nog een gesprek met trainer Julian Nagelsmann.