Guardiola kraakhelder: 'Ga niet weg van deze stoel, weet ik zekerder dan ooit'

Guardiola kraakhelder: 'Ga niet weg van deze stoel, weet ik zekerder dan ooit'

10-02-2023 15:21
19

Pep Guardiola heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen aan het adres van Manchester City. Een enorme puntenstraf en misschien zelfs degradatie dreigt, omdat de club volgens de Premier League financiële regels heeft overtreden. Guardiola is ervan overtuigd dat City onschuldig is, terwijl hij duidelijk is over zijn toekomst.

Naar verluidt zou City in de afgelopen jaren meer dan honderd overtredingen hebben gemaakt. De club zou onder meer hebben gesjoemeld met sponsordeals. Guardiola reageert daar op de persconferentie voor het eerst op. "Dit is al het tweede hoofdstuk van dit verhaal", doelt Guardiola op de eerdere aantijgingen van de UEFA. Toen kwam City bij het CAS als winnaar uit de bus. "Dit gaat om het woord van negentien teams tegen het woord van mijn mensen. Sorry, maar ik geloof mijn mensen."

"Ik ben er volledig van overtuigd dat we onschuldig zijn", gaat Guardiola verder. "Sinds de mensen uit Abu Dhabi de club overnamen, is dat al zo geweest, vanaf de eerste dag. Gelukkig leven we in een land waarin je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. Maar wij hebben die kans niet gekregen: wij zijn al veroordeeld. We hebben goede advocaten. Maar dat zal de Premier League, gesteund door negentien clubs, ook hebben."

"Als we toch schuldig worden bevonden, zullen we de beslissing van de rechter accepteren. Maar wat gebeurt er als we onschuldig worden bevonden, wat ook zo is? Hoe betalen ze de schade terug?", vraagt Guardiola zichzelf hardop af. Tot slot zegt de manager dat hij sowieso bij Man City wil blijven. "Ik zal deze stoel niet verlaten. Ik wil blijven, dat weet ik zekerder dan ooit."