Heitinga onder de indruk bij Ajax: 'Die heeft maar één geniaal moment nodig'

Heitinga onder de indruk bij Ajax: 'Die heeft maar één geniaal moment nodig'

10-02-2023 15:46
65

John Heitinga is zich bewust van de kwaliteiten van Mohammed Kudus. De Ghanees was donderdagavond de matchwinner voor Ajax en volgens Heitinga gebeurde dat niet zomaar. De coach van Ajax laat zich ook positief uit over Owen Wijndal.

"Als je Kudus ziet, die kan wel speciaal zijn", laat Heitinga na afloop van het bekerduel met FC Twente optekenen door Voetbal International. Ajax won met 0-1. "In dit soort topwedstrijden, waarin het moeilijk is om te spelen met een sterke tegenstander, zijn het de speciale spelers die opstaan. Dat zie je met Mo. Die heeft maar één geniaal moment nodig, dan kan hij een wedstrijd voor je beslissen."

Heitinga weet dat Kudus het best rendeert in een vrijere rol. "Je weet dat Mo een bepaalde vrijheid moet voelen, of hij nu op rechts of op 10 speelt. Je moet hem niet gaan kaderen, hij moet in zijn ruimtes kunnen lopen. Wij hebben er veel op getraind met beelden. En niet alleen met Mo. Je hebt de samenwerking met Steven gezien tegen Cambuur. Ik hou ervan als spelers een bepaalde flexibiliteit hebben, zeker voorin. Dan stel je de tegenstander constant voor keuzes. Mo kan dat heel goed invullen."

Wijndal
Alfred Schreuder vertelde vlak voor zijn vertrek bij Ajax dat hij niet helemaal tevreden was met de prestaties van Wijndal. Heitinga is wel positief. "Hij maakt steeds meer minuten. We weten allemaal wat hij kan, zeker van zijn AZ-periode, we moeten hem terugbrengen naar zijn niveau. Je ziet dat hij met vertrouwen speelt en weet wat vaker op de achterlijn speelt. Je moet wedstrijden spelen, dan ga je vanzelf in je kracht komen."