Van Bommel tipt nieuwe bondscoach van België: 'Hij zou zeker niet uit toon vallen'

Van Bommel tipt nieuwe bondscoach van België: 'Hij zou zeker niet uit toon vallen'

10-02-2023 16:59
6

Royal Antwerp-talent Arthur Vermeeren staat er goed op bij Mark van Bommel. De coach van The Great Old zag op de eerste training al dat de achttienjarige middenvelder van waarde kon zijn voor Antwerp.

Vermeerde is nog maar net achttien, maar onder Van Bommel is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. "Ik zag op de eerste training al dat hij minuten zou gaan maken", vertelt Van Bommel op de persconferentie. "Hij speelt wekelijks grote wedstrijden en doet het daarin goed. Zijn ontwikkeling verloopt prima."

Van Bommel zou het dan ook niet gek vinden als Vermeeren wordt opgeroepen voor het Belgische elftal. "Ik zeg niet dat Tuurke erbij moet zitten, maar dat kan zeker wel. Hij zou daar in mijn ogen mee kunnen draaien en in ieder geval niet uit de toon vallen. Arthur heeft zich tot dusver bij elke stap omhoog snel aangepast, dus..."

Komend weekend wacht een ontmoeting met KRC Genk op Van Bommel. Die club toonde afgelopen zomer ook concrete interesse in de Nederlandse coach. "Maar dat maakt deze wedstrijd niet speciaal. Ik heb de goede keuze gemaakt. Ik pas bij de volksclub die Antwerp is."