NEC baalt van tackle Hartman: 'Scheidsrechter zag het, normaal is dat rood'

NEC baalt van tackle Hartman: 'Scheidsrechter zag het, normaal is dat rood'

10-02-2023 17:32
88

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wilde Philippe Sandler wel degelijk voor één wedstrijd schorsen. NEC besloot daarom af te reizen naar Zeist, waar de tuchtcommissie de rode kaart die de verdediger kreeg in het bekerduel met Feyenoord seponeerde.

Dat vertelt trainer Rogier Meijer aan Voetbal International. Sandler werd woensdag bij een 0-2 voorsprong van NEC van het veld gestuurd, nadat in de slotfase de bal tegen zijn arm werd geschoten. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf bovendien een penalty aan Feyenoord, dat zich met een man meer terugknokte in de wedstrijd en na strafschoppen alsnog de kwartfinale van de KNVB Beker bereikte.

NEC ontving donderdagochtend het voorstel voor één duel schorsing. "We hebben direct Carlos Aalbers (technisch directeur, red.) gebeld, want in het voorstel stond dat het strafbaar hands was", stelt Meijer. "Philippe had er helemaal geen weet van dat de bal tegen zijn arm aan werd geschoten. Strafbaar hands is het als je de bal bewust met je handen uit het doel tikt. Philippe stond op korte afstand, de bal kwam uit een scrimmage, hij draaide nog weg en kreeg 'm tegen zijn arm."

De Nijmeegse club vocht de schorsing met succes aan. "Carlos heeft zijn tanden erin gezet en hij heeft het geweldig gedaan. Donderdagavond is hij met Philippe en Muslu Nalbantoglu (teammanager, red.) naar Zeist gegaan. Philippe heeft zijn zegje gedaan en Carlos heeft het woord gevoerd. De penalty was correct, maar rood én een schorsing was in onze ogen te zwaar. Dat is heel zuur, maar goed. Het is een split-second beslissing en er was geen VAR, dus daar heb ik iets minder moeite mee."

Hartman
Meer moeite heeft Meijer met de tackle van Quilindschy Hartman na zeven minuten die onbestraft bleef. "De scheidsrechter en zijn assistent zagen het gebeuren. Normaal gesproken is dat gewoon rood, met of zonder VAR. Het zat ons niet mee, maar we doen er niets meer aan."