FIFA voert schifting door: drie spelers in de race voor beste speler ter wereld

FIFA voert schifting door: drie spelers in de race voor beste speler ter wereld

10-02-2023 17:15 Laatste update: 17:27
56

Lionel Messi, Kylian Mbappé en Karim Benzema maken dit jaar kans op de FIFA Men's Player Award. De winnaar wordt op 27 februari bekendgemaakt tijdens The Best FIFA Football Awards in Parijs.

Een maand geleden maakte FIFA al een lijst met veertien kanshebbers bekend. Onder anderen Robert Lewandowski overleeft de schifting niet. De Poolse spits van FC Barcelona kan 'titelprolongatie' daarmee uit het hoofd zetten. 

Messi lijkt de torenhoge favoriet. De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain zette in december de kroon op zijn carrière door Argentinië naar de wereldtitel te leiden. In de finale waren de Argentijnen te sterk voor het Frankrijk van Mbappé. Zijn Parijse teamgenoot ging wel met de topscorerstitel naar huis. Benzema ontbrak in Qatar, maar beleefde een ijzersterk seizoen bij Real Madrid. Met de Koninklijke won hij onder meer de Champions League en La Liga.

Benzema veroverde in oktober al de Gouden Bal als beste voetballer ter wereld. Die prijs wordt uitgereikt door France Football en geldt als tegenhanger van The Best FIFA Football Awards. Het verschil is dat de wereldvoetbalbond niet alleen het seizoen 2021/2022 laat meewegen, maar ook het WK in Qatar.