Ancelotti weet van niets, Braziliaanse bond komt met statement over Real-trainer

Ancelotti weet van niets, Braziliaanse bond komt met statement over Real-trainer

10-02-2023 18:56
7

Carlo Ancelotti is niet op weg om de nieuwe bondscoach van Brazilië te worden. Dat benadrukt de Braziliaanse voetbalbond in een statement, terwijl ook de trainer van Real Madrid van niets weet.

Braziliaanse media meldden eerder op de dag dat Ancelotti een mondeling akkoord had bereikt om aan de slag te gaan bij de Seleção. De 63-jarige Italiaan zou komende zomer moeten beginnen als opvolger van Tite, die na het WK in Qatar afscheid nam.

De Braziliaanse bond CBF ziet zich genoodzaakt om de hardnekkige geruchten de kop in te drukken. 'Het nieuws dat Ancelotti de nieuwe bondscoach wordt, is ongegrond.' In het statement wordt verwezen naar eerdere uitspraken van voorzitter Ednaldo Rodrigues dat op het 'juiste moment' de nieuwe keuzeheer bekend zal worden gemaakt.

Ook Ancelotti verwijst de berichten naar het rijk der fabelen. "Het Braziliaanse elftal? Ik weet hier niets van, ik weet ook niet wat er geschreven wordt in Brazilië. Ik ben de trainer van Real Madrid, ik heb nog een contract tot juni 2024."