Belg van 32 miljoen gekraakt: 'De Ketelaere is een flop bij AC Milan'

Belg van 32 miljoen gekraakt: 'De Ketelaere is een flop bij AC Milan'

10-02-2023 19:54
91

Charles De Ketelaere krijgt de wind van voren in Italië. De 21-jarige Belg maakte vorige zomer voor liefst 32 miljoen euro de overstap van Club Brugge naar AC Milan, maar La Gazzetta dello Sport is niet onder de indruk.

De Ketelaere wist in 24 officiële duels voor I Rossoneri nog niet te scoren. Bovendien gaf de aanvallende middenvelder annex aanvaller pas één assist in de Serie A. 'De Ketelaere, flop in Milaan', kopt La Gazzetta dello Sport. Tegen Torino zit hij vrijdagavond opnieuw op de bank.

'Hoe verder het seizoen vordert, hoe slechter het De Ketelaere vergaat. De all-in-aanwinst van AC Milan bevindt zich steeds meer in de marge', doelt de befaamde roze sportkrant op het feit dat de elfvoudig Belgisch international niet meer zeker is van een basisplaats. 'In het nieuwe systeem zal hij waarschijnlijk nog minder gaan spelen. Definitief is dit niet - hij wordt pas over een maand 22 - maar toch. Charles, we hebben meer dan één probleem.'

'Zeventien spelers hebben dit seizoen gescoord voor Milan maar De Ketelaere niet', vervolgt La Gazzetta. 'Voor iemand die van beroep spits is en die vorig seizoen voor Club Brugge achttien keer scoorde, is dat ronduit dramatisch. In de afgelopen tien jaar bleef niet één spits van I Rossoneri zoveel wedstrijden droog. Zelfs André Silva, een spits zonder gevoel voor goals, niet.'

La Gazzetta erkent dat doelpunten niet alles zijn, maar 'deze De Ketelaere mist ook de rest'. 'Nooit verticaal spel, amper dribbels, schoten of goals of beslissende acties.' Het zorgt voor een pijnijke conclusie. 'Elke minuut dat de Belg op het veld staat, kost AC Milaan 6.100 euro', wordt verwezen naar het prijskaartje.