Poldervaart kampt met Guillain-Barré Syndroom: 'Voel me ellendig'

Poldervaart kampt met Guillain-Barré Syndroom: 'Voel me ellendig'

10-02-2023 20:07 Laatste update: 20:32
37

Adrie Poldervaart kampt met het Guillain-Barré Syndroom. Dat heeft de trainer van De Graafschap laten weten aan ESPN-verslaggever Hans Kraay junior, die vrijdagavond een verklaring van hem voorleest.

De Graafschap maakte maandag bekend dat Poldervaart ziek is en dat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Wat de 52-jarige oefenmeester mankeerde, bleef echter onduidelijk. Hij verschaft nu zelf duidelijkheid tegenover ESPN. Het Guillain-Barré Syndroom (GBS) is een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Soms kunnen mensen verlamd raken.

'Ik voel me ellendig en machteloos', laat Poldervaart weten via Kraay. 'Maar ik wil graag dat je de mensen vertelt wat ik mankeer, zodat ze niet denken dat ik een overspannen trainer ben die te weinig punten heeft en thuiszit. Ik heb gisteren een MRI gehad voor de hersenstam, rug en nek. Dat zag er behoorlijk uit. We gaan starten met medicijnen en ik heb een EMG gehad, om geleidingssnelheid van de zenuwen te meten. Dat was niet goed. 

'Ik heb dus de ziekte van Guillain-Barré, met een zeldzame variant', stelt Poldervaart. 'Ik heb heel veel pijn en slaap niet. Vandaag had ik een MRI van m'n hersenen. Ik hoop op het beste. Ik loop niet slecht, maar heel erg slecht met een stok. En we hebben verdomme maar 27 punten.'