Oproep Slegers enorm succes: ruim 5000 mensen willen stamceldonor worden

Oproep Slegers enorm succes: ruim 5000 mensen willen stamceldonor worden

10-02-2023 21:20
15

Na de oproep van de ernstig zieke PSV-voorlichter Thijs Slegers hebben zich inmiddels meer dan 5000 mensen aangemeld als stamceldonor. Daarmee komt het totale stamceldonorbestand in Nederland boven de 400.000, zo vertelt centrum Matchis aan het Eindhovens Dagblad.

Slegers, die ongeneeslijk ziek is, heeft zelf ook stamceltransplantatie gehad. Ondanks dat dat succesvol verliep, deelde hij vorige week toch het droevige nieuws dat hij niet meer beter zal worden. Via Twitter riep hij op tot donatie van stamcellen. 

Matchis moet inmiddels overuren draaien met het beantwoorden van vragen over stamceldonatie en berichten van mensen die de organisatie en de werving van donoren willen ondersteunen. "Meerdere sportclubs willen gehoor geven aan de oproep van Slegers door zelf ook te gaan werven", aldus Bert Elberse in het ED. 

De nieuwe aanwas is uniek, zo laat Elberse weten. "Het zijn voor het grootste deel mannen die zich inschrijven. Dat hebben we bij Matchis nog nooit eerder zo massaal gezien." Vrijdagavond was er een actie bij Willem ll - FC Dordrecht, waar Matchis collecteerde. Zaterdagavond zullen de lichtborden in het Philips Stadion tijdens PSV - FC Groningen door sponsoren beschikbaar worden gesteld om op die manier aandacht te vragen voor bloed- en stamceldonatie.