PEC loopt verder uit op verliezend Heracles, Almere deelt tik uit aan Eindhoven

10-02-2023 22:02 Laatste update: 11-02-2023 00:41
39

PEC Zwolle heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Dick Schreuder won met 4-1 van Jong AZ, terwijl naaste achtervolger Heracles Almelo onderuit ging op bezoek bij VVV-Venlo.

PEC Zwolle - Jong AZ
PEC kende een vrij gemakkelijke avond tegen Jong AZ. Apostolos Vellios bracht de koploper van de Keuken Kampioen Divisie na een klein halfuur spelen met een subtiele goal op voorsprong. Younes Taha zorgde nog voor rust voor 2-0 en de 3-0.

Na een klein uur spelen tekende Dean Huiberts voor de vierde treffer van PEC, dat via Mexx Meerdink nog een tegentreffer om de oren kreeg. Promotie naar de Eredivisie lonkt nu echt voor de Zwollenaren, die na 24 wedstrijden aan kop gaan met 57 punten.

VVV-Venlo - Heracles Almelo
Heracles is PEC weer een stukje verder uit zicht verloren. Op bezoek bij nummer vijf VVV werd er met 3-1 verloren. Heracles kwam via Lucas Schoofs voor rust nog op voorsprong, maar gaf het in het tweede bedrijf volledig weg.

Nick Venema maakte na ruim een uur spelen de gelijkmaker. De bezoekers uit Almelo gingen vervolgens naarstig op zoek naar de winnende treffer, maar kregen via respectievelijk Kees de Boer en Mitchell van Rooijen de deksel om de neus: 3-1.

FC Eindhoven - Almere City
FC Eindhoven heeft de matige reeks van de afgelopen weken vrijdagavond een nieuw vervolg gegeven. Tegen het Almere City van trainer Alex Pastoor werd er met 0-1 verloren. Pascu maakte na zestien minuten spelen het enige doelpunt van de avond. Almere staat nu steviger op de derde plaats.

Willem ll - FC Dordrecht
Willem ll heeft vrijdagavond in Tilburg 77 minuten nodig gehad om FC Dordrecht te verslaan. De Tilburgers wonnen uiteindelijk met 1-0, dankzij een treffer van Elton Kabangu. Het is de derde zege op rij voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond. Willem ll klimt nu, op basis van het doelsaldo, over FC Eindhoven heen.

NAC Breda - De Graafschap
NAC Breda heeft in de middenmoot van de KKD een belangrijke slag geslagen door De Graafschap met 2-0 te verslaan. De doelpunten kwamen van Odysseus Velanas en Ezechiel Banzuzi. Het mooiste moment vond echter voor aanvang aan. De van lymfeklierkanker genezen Ralf Seuntjens, die een verleden heeft bij beide clubs, werd groots onthaald. Dat leverde prachtige beelden op.