Chelsea slaat belangrijke slag: Thiago Silva (38) langer op Stamford Bridge

Chelsea slaat belangrijke slag: Thiago Silva (38) langer op Stamford Bridge

10-02-2023 23:15 Laatste update: 23:18
14

Thiago Silva heeft zijn contract verlengd bij Chelsea. De Braziliaanse verdediger, wiens dienstverband op Stamford Bridge eigenlijk aan het einde van dit seizoen zou eindigen, ligt nu vast tot de zomer van 2025.

'Ik ben heel erg blij dat ik mijn carrière kan vervolgen bij Chelsea', zo laat Silva weten op de clubsite van Chelsea, dat de verlenging vrijdagavond wereldkundig maakt. De centrale verdediger maakte in 2020 de overstap van Paris Saint-Germain naar Londen, waar hij snel uitgroeide tot een belangrijke schakel. 

'Toen ik mijn contract hier tekende, was het maar voor een jaar. Nu ga ik mijn vierde seizoen spelen, dat had ik vooraf nooit gedacht. Het is heel speciaal voor mij om hier te verlengen', zo besluit de 113-voudig international. 

Silva speelde tot nu toe 106 duels voor Chelsea. Daarin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij vijf assists. In 2021 won hij onder manager Thomas Tuchel de Champions League. Dit seizoen gaat het stukken minder op Stamford Bridge. The Blues staan na 21 speelrondes met dertig punten op de negende plaats.