Gullit: 'Branie ontbreekt nog bij Feyenoord, waarom altijd die twijfel?'

Gullit: 'Branie ontbreekt nog bij Feyenoord, waarom altijd die twijfel?'

10 februari - 23:35
70

Volgens Ruud Gullit kan een gebrek aan branie een landstitel van Feyenoord in de weg staan. De Rotterdammers, die volgens de oud-voetballer vaak te bescheiden zijn, moesten vrijdagavond de koppositie afstaan aan AZ.

"Dat is het enige wat nog ontbreekt bij Feyenoord. Branie. Het gevoel hebben dat je het kan doen", aldus Gullit bij Ziggo Sport Voetbal Café. "Die twijfel altijd, waarom?" Collega-analist Soufiane Touzani wijst het op papier zware programma van Feyenoord aan als mogelijke oorzaak voor de Rotterdamse bescheidenheid. De ploeg van trainer Arne Slot gaat dit weekend op bezoek bij sc Heerenveen. Bij een overwinning zijn de Rotterdammers weer koploper. Volgende week staat het duel met AZ in De Kuip op het programma.

Gullit geeft het seizoen 1983/84 als voorbeeld, toen hij samen met onder anderen Johan Cruijff kampioen werd met Feyenoord. "Het gaat om geloven. Ik weet nog dat we in het Olympisch Stadion met 8-2 pak kregen tegen Ajax. Uiteindelijk moet je in jezelf blijven geloven. Als je dat niet doet, gaat het hem ook niet worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie