Dolgelukkige Seuntjens overmand door emoties na eerbetoon: 'Brok in mijn keel'

Dolgelukkige Seuntjens overmand door emoties na eerbetoon: 'Brok in mijn keel'

11-02-2023 07:11
4

Ralf Seuntjens was enorm onder de indruk van het eerbetoon dat hij kreeg voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC en De Graafschap. De 33-jarige aanvaller kreeg onlangs te horen dat hij lymfeklierkanker had overwonnen en daarom wilden zijn oude clubs hem in het zonnetje zetten. Voor Seuntjens zelf was het een onvergetelijke avond. 

"Ik kreeg er echt een brok van in mijn keel", vertelt Seuntjens over het eerbetoon tegen ESPN. "Dat die clubs en supporters dat samen doen is echt top, het was schitterend. Het was voor mij enorm eervol en een mooie avond waar ik herinneringen aan zal blijven houden." De oud-speler van beide clubs mocht samen met zijn zoontje onder luid vuurwerk en vele fakkels het veld oplopen voor aanvang van de wedstrijd. Die eindigde in een 2-0 overwinning voor NAC.

De vierjarige Nolan zou als zoontje van Seuntjens zijn vader graag nog eens willen zien voetballen, maar die belofte durft de Bredanaar hoe optimistisch hij ook is, nog niet te doen. "Ik ga geen beloftes aan als ik niet zeker weet dat ik het ga redden. Ik heb hem beloofd dat ik dit zou overleven. Dat is gelukkig uitgekomen. Dat is het belangrijkste en dat is heel fijn."

Voor de toekomst kijkt Seuntjens dus uiterst voorzichtig vooruit, maar als hij toch mag dromen dan zou de Bredanaar graag zijn Japanse avontuur afmaken. "Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Ik ben nu weer volop aan het trainen met mijn personal trainer hier in Breda. We gaan kijken of ik nog fit ga worden. Dat zullen de komende maanden moeten uitwijzen. Dan hoop ik nog terug naar Japan te gaan."