'Woerts onthult: Ajax wilde nieuwe TD aanstellen zonder medeweten Van der Sar'

'Woerts onthult: Ajax wilde nieuwe TD aanstellen zonder medeweten Van der Sar'

11-02-2023 10:22 Laatste update: 15:03
84

Chris Woerts heeft vrijdagavond bij Vandaag Inside laten weten dat Ajax achter de rug van Van der Sar een nieuwe technisch directeur aan wilde stellen. Volgens de sportmarketeer wilde de bestuursraad van de Amsterdammers alsnog de afgewezen Alex Kroes aanstellen.

"Kroes was afgewezen door Ajax, maar in de eerste week van 2023 werd hij ineens gebeld door de voorzitter van de bestuursraad", vertelt Woerts in de rubriek In de Wandelgangen. "Hij wilde met Kroes praten en toen hebben ze afgesproken op het jeugdcomplex van AZ. Toen werd gezegd dat Kroes toch de nieuwe technisch directeur werd van Ajax, ook al wist Van der Sar daar niets van."

Volgens Woerts gebeurde dit dus buiten het weten van Van der Sar om. "De bestuursraad zei tegen Kroes: Van der Sar weet hier niks van. Wij zijn in de positie om jou te benoemen en dat gaan we dan ook doen." Van der Sar zou volgens Woerts niet met Kroes hebben willen praten, omdat hij met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het technisch beleid wat meer in handen zou hebben. Kroes werd echter nooit aangesteld bij de Amsterdammers.