Dijkhuizen laat geen spaan heel van Excelsior: 'Was net een KKD-ploeg'

Dijkhuizen laat geen spaan heel van Excelsior: 'Was net een KKD-ploeg'

11-02-2023 10:51
20

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft geen enkel goed woord over voor de prestatie van zijn ploeg vrijdagavond tegen AZ. Binnen twintig minuten moest het team vijf doelpunten incasseren tegen een ontketende thuisploeg en volgens de oefenmeester hadden de Kralingers dat aan zichzelf te wijten.

"We konden in die momenten niet mee met hun intensiteit en handelingssnelheid", vertelt Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd tegen ESPN. "We waren heel erg naïef ook, echt een KKD-ploeg aan de bal. Verdedigend konden we ook echt totaal niet mee. Het was in ieder geval tot de rust gewoon heel slecht van onze kant." Excelsior verloor met 5-0 van AZ nadat de thuisploeg vijf keer wist te scoren van minuut 20 tot minuut 38.

De rust was in ieder geval erg somber bij de ploeg van Dijkhuizen. "Normaal laten we beelden zien in de rust, maar nu besloten we maar om dat even niet te doen. Ik ben niet heel boos geworden, maar vooral die naïviteit aan de bal vond ik echt schrijnend. Ook de spelers zelf hielden zich wel rustig, ook al hoop je wel dat ze iets roepen. Maar wij hebben ook niet echt jongens in de ploeg die dat snel doen."

Dijkhuizen stuurde zijn ploeg in ieder geval met een duidelijke missie de kleedkamer weer uit. "Gewoon die 5-0 houden en geen domme kaarten meer pakken. Dus die doelstelling is in ieder geval gehaald."