Basisplaats voor Nederlander bij Anderlecht: 'Voelde dat het snel ging'

Basisplaats voor Nederlander bij Anderlecht: 'Voelde dat het snel ging'

11-02-2023 12:53
2

Voor Bart Verbruggen schijnt de zon weer, nadat hij een basisplaats heeft weten te bemachtigen bij Anderlecht. Onder de vorige trainer Felize Mazzu zats de Nederlandse doelman nog op de bank.

Anderlecht nam Verbruggen destijds over van NAC Breda en ging een ontwikkelingstraject met hem in. Hij zat tot nu toe 82 keer op de bank. "Vooral dit seizoen had ik het gevoel dat ik er vanaf het begin klaar voor was", vertelt Verbruggen aan DH Sport. "Ik speelde in de U23's, maar ik wilde mezelf een stapje hoger laten zien, in het seniorenteam."

Verbruggen mocht zich al eens laten zien door de blessure van Hendrik Van Crombrugge. Dat ging hem goed af. "Ik voelde wel dat het snel ging. Maar toen ik op het einde van vorig seizoen de wedstrijd in Antwerpen speelde, voelde ik dat dit mijn niveau was. Dus ja, ik was teleurgesteld toen Mazzù me dit seizoen op de bank zette."

"Het was moeilijk om geduldig te blijven. Ja, soms had ik het moeilijk. Maar laten we niet vergeten dat Hendrik Van Crombrugge ook een zeer goede keeper is. Dus ik wist dat het niet vanzelfsprekend zou zijn om zijn nummer één plek in te nemen."