De Boer snapt Slot wel: 'Kwam niet zo lekker over toen van AZ naar Feyenoord ging'

De Boer snapt Slot wel: 'Kwam niet zo lekker over toen van AZ naar Feyenoord ging'

11-02-2023 13:35 Laatste update: 13:36
126

Frank de Boer begrijpt wel dat Arne Slot de overstap naar Leeds United niet maakt. De voormalig coach van Ajax en het Nederlands elftal ziet meerdere redenen voor Slot om niet te gaan, al noemt De Boer het aanbod wel 'verleidelijk'.

Leeds United legde contact met Feyenoord voor Slot, maar de Rotterdammers en de coach hebben besloten om niet mee te werken aan een overgang. De Boer vindt dat wel logisch. "Ik denk het wel", begint hij in de studio van Viaplay. "Het kwam natuurlijk niet zo lekker over dat hij toen van AZ naar Feyenoord ging. Als hij dan nu weer zo snel al zo gaan..."

Wedden

Meer odds

"Het is natuurlijk wel een uitdaging en dit betekent dat hij er heel goed op staat, maar ik kan me voorstellen dat hij nog niet klaar is bij Feyenoord", gaat De Boer verder. "Misschien ligt er nog wat heel moois in het verschiet, ik zou het ook niet gedaan hebben. Het is natuurlijk wel verleidelijk."

John van 't Schip is op zijn beurt wel onder de indruk van Slot. "Als je nu ziet wat hij met Feyenoord doet: er is niet veel geld, maar toch doen ze gerichte aankopen. Natuurlijk doet hij dat samen met de mensen eromheen, maar Slot laat ze ook op een aansprekende manier voetballen. Dat gaat niet ongemerkt voorbij." De Boer: "Ten Hag heeft het ook goed gedaan bij Ajax, terwijl hij het nu vrij goed doet bij Manchester United. Dat geeft de Nederlandse trainers ook weer een boost, denk ik."