'Op FIFA van Real naar Heerenveen, dan denk je dat er wat mis is gegaan'

'Op FIFA van Real naar Heerenveen, dan denk je dat er wat mis is gegaan'

11-02-2023 14:40 Laatste update: 12-02-2023 13:37
38

Martin Odegaard kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Nederland. De Noorse middenvelder die nu bij Arsenal schittert, verliet Real Madrid aan het begin van zijn loopbaan op huurbasis om bij sc Heerenveen en Vitesse te spelen.

Odegaard werd als zestienjarig talent opgepikt uit Noorwegen door Real Madrid. Na ruim twee jaar besloot Odegaard op huurbasis naar Heerenveen te trekken. Later speelde hij ook voor Vitesse. 'Als je op FIFA Carrièremodus speelt en je gaat van Real Madrid naar sc Heerenveen, denk je misschien dat er iets mis is gegaan', schrijft Odegaard voor The Players Tribune.

'Dat is geen aanval richting de Nederlandse competitie!', benadrukt de creatieveling vervolgens. 'Eerlijk gezegd was het voor mij een fantastische ervaring. Ik speelde regelmatig in het eerste elftal en dat was precies wat ik nodig had. Ik heb veel te danken aan mijn uitleenbeurten bij Heerenveen, waar ik ben gegroeid als persoon, en bij Vitesse, waar ik ben gegroeid als speler.'

Nu is Odegaard één van de absolute sterkhouders van Arsenal, dat afstevent op de landstitel in Engeland. The Gunners hebben vijf punten meer en een duel minder gespeeld dan nummer twee Manchester City.