Weer een tik voor miljoenenteam van Chelsea: puntenverlies na aparte stadsderby

Weer een tik voor miljoenenteam van Chelsea: puntenverlies na aparte stadsderby

11-02-2023 15:28
65

De druk bij Chelsea is nog maar wat verder toegenomen. Op bezoek bij stadsgenoot West Ham United wisten The Blues namelijk weer niet te winnen, terwijl de club afgelopen winter nog honderden miljoenen euro's uitgaf op de transfermarkt.

Chelsea gaf dit hele seizoen al meer dan zeshonderd miljoen euro uit aan spelers, maar toch verloopt het seizoen dramatisch. De Londenaren stonden negende voorafgaand aan het duel bij West Ham. Winnen was dus de enige optie voor de ploeg van Graham Potter, die koos voor Noni Madueke in plaats van Hakim Ziyech in de basis. Chelsea begon dan ook sterk aan de wedstrijd.

De bezoekers domineerden aan de bal en zochten naar een snelle openingstreffer. Die viel ook: Enzo Fernández bediende medewinteraanwinst João Félix met een geweldige pass. De Portugees faalde niet van dichtbij en maakte zo zijn eerste treffer voor Chelsea. Lang kon de nummer negen van de Premier League echter niet genieten van zijn voorsprong. Ruim tien minuten later stond het namelijk alweer gelijk.

Uitgerekend Emerson, die Chelsea afgelopen zomer inruilde voor West Ham, was trefzeker. Voor de gelijkmaker dacht Chelsea eigenlijk de marge te verdubbelen via Kai Havertz, maar de Duitser zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. In het slot van de wedstrijd overkwam West Ham echter hetzelfde: Tomás Soucek dacht de 2-1 tegen de touwen te koppen, maar de VAR keurde zijn treffer ook af wegens buitenspel.

In de slotfase leek de wedstrijd toch nog een winnaar te gaan krijgen, toen diezelfde Soucek opzichtig hands maakte in de zestien. De bal ging op wonderbaarlijke wijze echter niet op de stip. Het duel eindigde zodoende in een 1-1 gelijkspel. Chelsea laat daarmee opnieuw punten liggen, het blijft steken op een teleurstellende negende plek. West Ham staat nu veertiende.